Strikkedilla

Det er få ting som er så koselig som å gi bort hjemmelagde gaver, både til jul og bursdag. I hvertfall for meg som gir bort, og forhåpentligvis for dem som får. Det ble ikke tid til så veldig mange julegavene denne julen, men noen få rakk jeg. Ambisjonene er selvfølgelig kjepphøye for den neste julen, da skal alle få selvlaget.

Siden jeg studerer har jeg store mengder timer som går med til å bare sitte på en stol og høre på en foreleser. Utfordringen er selvfølgelig å prøve å følge med, uten å bli distrahert av pc eller mobil. Og løsningen er å rigge seg til med strikketøyet, så får øynene og hendene noe å gjøre på, mens ørene og hjernen blir klokere. Nå har vi blitt en god gjeng med strikkefrelste i klassen også, så da er jo forelesningene blitt rene strikkeklubben. Foreleserne tror vel at de har reist tilbake til 70-tallet når de kommer for å undervise oss.

Skjerf

Til kjæresten lagde jeg et deilig skjerf i alpakkaull, med Mariusmønster på endene.

 

Votter herre

Jeg hadde mye garn igjen etter skjerfet, så da fikk kjæresten seg matchene votter også. Jeg brukte mønster til selbuvotten som utgangspunkt, og byttet ut forsiden med mariusmønsteret.

Pc-mappe

Mamma (som akkurat har fått seg mac) fikk selvfølgelig pc-mappe i Mariusmønster. Den er strikket i sokkegarn etter mønster som jeg fant på nett. Man strikker på rundpinne, og fester bunnen sammen med «kitchen stitch» (man finner gode hjelpevideoer på you tube). Så er den foret med glatt sort stoff og har fått både glidelås og merkelapp.

Votter dame

Venninna mi fikk også noen myke og varme votter i alpakka, med det tradisjonelle Selbumønsteret.

5 Comments on “Strikkedilla

  1. Går det an å få oppskriften til skjerfet eller finne det et bestemt sted på nettet? håper på svar 🙂

    • Hei! Jeg har ikke fulgt noen bestemt oppskrift, og husker ikke helt akkurat hvor mange masker jeg la opp. Men ser at det er ca 50-60 masker, og at det går opp med Mariusmønsteret i bredden. Men jeg har et tips dersom du vil strikke noe lignende; strikk en kant med 3-4 masker i hver side som du strikker annenhver omgang rett og vrang. Da slipper du at skjerfet krøller seg sammen til en lang pølse 😉 Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *