Frisk opp en kjedelig kommode; slik gjør du det!

Jeg synes det er fint at det er så lett å forvandle den utrolig kjedelige, hvite kommoden til en fargerik, unik sak som ingen andre har lik som. Nå blir jeg glad når jeg kommer inn døren og møter denne i gangen!

Hva trenger du?

En kjedelig kommode, maskeringsteip, maling i favorittfargene dine, pensel, transparent spraylakk, tapet, tapetlim, tapetkniv.

Pris:

Avhengig av hva man har av utstyr fra før av. ca 50 kr for 10 m tapet på Ikea. Malingen var tilovers fra oppussing. Og kommoden kjøpte vi for lenge siden.

Tid:

ca 8 timer + tørketid på maling, tapet og lakk.

Slik gjør du det; steg for steg.

1) Finn frem kommoden og alt du trenger av utstyr

2) Bruk maskeringsteipen til å lage et morsomt mønster

Pass på å trykke teipen godt fast, så malingen ikke lekker innunder.

For å få tynne teipremser brukte jeg tapetkniven til å skjære langs teiprullen, det ble bra nok.

3) Mal 

Det er mange gode grunner til å både pusse og grunne overflaten før man maler. Jeg gadd ikke bruke tid på det, og det kommer jeg sikkert til å få svi for i lengden. Overflaten på kommoden var veldig glatt og malingen er nok veldig utsatt for å bli skrapet av ved bruk. Så tipset fra meg er å gidde å bruke bittelitt tid på å enten pusse lett på områdene som skal males, eller å investere i en grunningsmaling eller spray. Det beste er sikkert å gjøre begge deler, da er du sikret at malingen holder seg fast på kommoden. Meeen jeg valgte altså å la være… Kompenserte litt for det ved å spraylakke over malingen tilslutt, men det kommer jeg tilbake til senere.

Det trengs 2-3 strøk med maling.

4) Tapetser
På sidene av kommoden ville jeg ha tapet. Jeg fant billige tapeter på Ikea for en stund siden og den ene passet kjempefint til kommoden. Jeg tapetserte mens jeg ventet på at malingen skulle tørke.

Hvis du lurer på hvordan man tapetserer på en lettvint måte kan du lese om det her. En ny ting jeg lærte meg er at tapetet bør få trekke til seg lim en liten stund før man henger det opp. En annen ting jeg lærte var at det ikke er noe lurt å prøve å skjære av overflødig tapet (som fortsatt er våt) med en sløv tapetkniv…da går den fort i stykker.

5) Avduke mesterverket
Når du har malt to eller tre strøk med maling og dette har fått tørke skikkelig, er tiden kommet for å ta bort maskeringsteipen. Hvis du ikke fulgte tipset mitt om pussig og grunning, MÅ du være veldig forsiktig når du tar av teipen. Malingen kan fort følge med når du river, og da må du begynne på nytt (…og det er jo irriterende når man trodde man var ferdig).

6) Skrape bort feilmaling

Selvom man er nøye med å feste teipen ordentlig så kommer det alltid til å blø litt maling under teipen. Det fjerner du lett med et løst barberblad (eller knekk av et ledd på tapetkniven din). Skrap forsiktig langs malekanten slik at den blir skarp og fin.

7) Lakkere

For å øke holdbarheten på den fine malingen, så sprayet jeg på transparent lakk (verniss). Det bør gjøres ute!

8) Sette skuffene på plass igjen og nyte synet av ny kommode!

Lykke til!

One Comment on “Frisk opp en kjedelig kommode; slik gjør du det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.