Fancy mønstervegg; slik lager du den selv!

Ved hjelp av masse maskeringsteip og maling kan du lage deg en supermorsom trekantmønstret vegg på 1-2-3!

Hva trenger du?

Til en vegg på ca 10 m2:

150 m maskeringsteip. Jeg brukte teip med 19 mm tykkelse (skulle gjerne brukt enda smalere, men det fantes ikke der jeg handlet), og jeg testet både den billigste og den dyreste. Prisen utgjorde ikke noen forskjell på resultatet!

Ca. 2 liter maling. En hovedfarge som i mitt tilfelle var hvit, og noen skvetter med andre farger til å fylle ut noen av trekantene.

Vater (gjerne sånn med laser som lyser på veggen hvis du har det), tommestokk, tapetknivpensel, malerull og rullebrett.

Pris:

200-300 kr for maling og 20-50 kr per 50 meter med maskeringsteip.

Tid:

3-4 timer til teiping, 2 timer til maling, 12 timer før malingen er tørr og 1 time til å fjerne maskeringsteipen = gjort på et blunk!

Slik gjør du det; steg for steg:

1) Finn et mønster

Jeg bestemte meg for et trekantmønster som virket overkommelig å tegne opp med maskeringsteip. Du kan selvfølgelig velge et annet mønster, eller legge til eller ta bort noe fra det jeg lagde. Det finnes masse inspirasjon til mønster på nett! Det kan være lurt å vurdere hvor mye teip og tid du er villig til å investere; jo mer detaljer, jo mer teiping.

2) Lag en plan

Hvor stort vil du at mønsteret skal være? Jeg bestemte meg for å ha 25 cm mellomrom mellom de vannrette stripene, og 20 cm mellom de diagonale stripene.

Den fargen du allerede har på veggen er den som blir fargen på stripene tilslutt. Vi hadde turkis farge fra før… Dersom du ønsker en annen farge på stripene enn det du har på veggen nå, så er det bare en ting å gjøre; mal veggen først!

3) Gå løs på veggen med teip

Jeg begynte med de vannrette stripene, og målte meg nedover. Jeg har 25 cm mellom hver teip. Bruk vater hvis du har, og tommestokk.

DSC_0451

Det aller viktigste (!) er å trykke teipen skikkelig fast til veggen! Hvis du gjør en ærlig innsats her, så slipper du at malingen blør inn på stripene, og du får skarpe kanter.

Nå de vannrette stripene var på plass, målte jeg og merket av, hver 10 cm bortover på hver teip. Det er for å kunne vite hvor de diagonale teipene skal krysse.

DSC_0456

 

DSC_0461

Begynn øverst i venste hjørne og trekk den diagonale teipstripen nedover. Du skal treffe 10cm-merket med den diagonale teipen. For hver vannrett stripe den diagonale krysser skal du ha flyttet deg 10 cm mot høyre, da er du sikker på at streken blir rett. De diagonale stripe skal ha 20 cm avstand til hverandre.

Når du er ferdig med de diagonale stripene fra venstre til høyre, begynner du øverst i høyre hjørne og beveger deg på lik måte mot venstre. Sørg for at de to møtende diagonale stripene krysser hverandre rett over 10cm-merkene.

DSC_0466

 

DSC_0474

For å få en fin avslutning på trekantene nederst og/eller øverst på veggen, kan du bruke tapetkniv til å skjære en pen spiss på trekantene, slik som på bildet over.

Når du endelig er i mål med stripene kan du velge om du vil dekke over noen av trekantene med teip, slik at de forblir i grunnfargen når du maler over.

4) Mal

Jeg brukte 3 strøk med maling for å dekke skikkelig over den sterke turkise grunnfargen.

DSC_0483

DSC_0493

5) Mal litt til

Hvis du har lyst på noen trekanter/firkanter som har en annen farge enn hvit, er det best å male dem nå før du fjerner teipen! Du kan se på bilde under at firkanten nederst til venstre, og trekanten øverst til høyre har en lysere blåfarge. De andre tre- og firkantene er grunnfargen der jeg har fjernet den ekstra teipen.

DSC_05106) Fjern teipen!

Den gøyeste delen av prosjektet 🙂

 

DSC_0523Den aller siste teipbiten!

DSC_05307) Ferdig! 

DSC_0612

DSC_0608

Lykke til!!

2 Comments on “Fancy mønstervegg; slik lager du den selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.