Uglegenser

En av julegavene i år ble en egenkomponert genser til kjæresten. Han er over middels glad i ugler, så det måtte bli en genser med en STOR ugle på. Det var, overraskende nok, ikke så lett å finne mønster på uglegenser til herre i stor størrelse, så det endte med at jeg tegnet opp en ugle i excel og passet den inn i et mønster på setesdalskoftegenser (du kan finne den i «Strikkedesign» nr 193 fra Gjesdal på Spar Kjøp). Genseren er strikket i «Rubin» i lys grå 403 og burgunder 420.

DSC_0173

Hvis du også vil ha deg en uglegenser, så kan du finne/kjøpe et grunnmønster på en genser som passer deg, og sette inn uglemønsteret midt foran. Tell masker frem til midten på uglen og regn ut hvor du må starte for at uglen skal havne midt på magen. Obs! Uglen er veldig bred i mønsteret, så den kan ende opp med å gå helt rundt på ryggen dersom genseren din er smal.

Mønsteret på uglen:

Uglemønster ferdig jpeg

DSC_0174

DSC_0171

9 Comments on “Uglegenser

  1. Lekker genser! Skkulle gjerne hatt diagrammet til uglen. Har en datter som elsker ugler!
    Er du i slekt med Elin Jervidalo? Vi gikk sammen på folkehøyskole for lenge siden!

    • Tusen takk for det. Elin er min mor 🙂 Det er bare å klikke på uglemønsteret/diagrammet og skrive det ut som det er. Eventuelt kan jeg maile deg selve filen hvis du ønsker det.

  2. Så flott uglegenser! Og takk for diagram. 😀

    Dette var en spennende blogg, må visst kikke meg litt rundt her inne.

  3. Utrolig flott genser. ..og så gøy å bruke ugla i et annet mønster. Flott arbeid du har gjort. Dette er noe jeg må prøve, takk for tips du gir. Tusen hjertelig takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.