Ikke bli blakk for en krakk! Lag din egen betongkrakk.

 

Trenger du en ny krakk? Denne søte krakken lager du selv av betong og trestaver! Du bestemmer selv hvilken høyde og farge den skal få. Den er ganske tung og står derfor veldig stødig. Dette er et raskt og enkelt prosjekt, som alle får til!

Ferdig 2

Dette trenger du:

  • Stor bøtte uten ujevnheter i bunnen. Jeg brukte en stor gjæringsbøtte.
  • 6 spiker/skruer.
  • Sement/tørrmørtel.
  • Verktøy: Noe å røre sementblandingen med, sag, sandpapir eller slipemaskin og pensel.

 

Slik gjør du det:

1) Bland sement og vann rett i bøtten du skal støpe krakken i. Bestem deg for hvor tykk du vil at setet skal være. Min krakk er omtrent 7 cm tykk. Følg blandingsinstruksjonene på pakken og rør veldig god!

Røre

2) Dunk bøtten mot gulvet og slå langs kanten på bøtten for å få bobler i betongen opp til overflaten. Fortsett til det ikke kommer opp noen bobler lenger.

3) Sag til tre ben av rundstokken. Ben på 45 cm gir behagelig sittehøyde.

Måle

4) Spikre eller skru inn to spiker/skruer i den siden av bena som skal ned i betongen. Dette sikrer at bena sitter godt fast i setet.

Spikre

5) Sett bena et stykke ned i betongen, men uten at de når bunnen av bøtta. Len bena mot bøttekanten og bruk øyemål eller noe annet til å sørge for at de er så ”rette” som mulig, og at de har jevn avstand til hverandre. Du kan velge hvor skrå du vil at bena på krakken skal være ved å flytte dem nærmere eller lengre fra bøttekanten.

Ben

Ben2

6) La betongen tørke i minst 24 timer.

7) Løsne krakken. Du får løs krakken ved å dra bøttekanten utover rundt hele bøtten. Etterpå snur du bøtten, setter krakken på bena, og lirker bøtten av.

Løsne

8) Jevn ut bena. Bruk vater til å finne ut om bena er like lange, og slip ned dersom et ben er for langt.

Vater

Slipe

9) Puss ned skarpe kanter, riper og ujevnheter på betongen. Dersom betongen ser tørr ut etter pussingen, kan du smøre på litt matolje og tørke godt av overflødig olje.

DSC_0138

10) Mal bena i ønsket farge. Bruk maskeringsteip dersom du bare vil male deler av bena. Her kan du lese mer om maling av stolben.

MaleTips! Hvis du maler bena i en værbestandig maling kan du bruke krakken ute også!

 

Lykke til! Ferdig 3

Ferdig

Dette innlegget har også blitt publisert på bonansa.no i sommer. 

One Comment on “Ikke bli blakk for en krakk! Lag din egen betongkrakk.

  1. Hei! Liker veldig godt krakken med støpt sete. Har du satt inn rundstokken i sementen med noe slik at de ikke råtner ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.