Kopp er topp: slik lager du dine egne designerkopper!

Alle1

Høsten er over oss og det byr på mange koselige innekvelder med noe varmt og godt i koppen. Enda koseligere blir det med noen fine kopper. For mange tillater ikker budsjettet å fylle kjøkkenskapene med kule designkopper, men det betyr jo ikke at skapet må fylles med kjedelige kopper heller. I stede kan du dekorere de kjedelige koppene dine helt som du vil, det kun fantasien som begrensning. La deg inspirere av design og mønster du finner på nett, og lag noen helt unike kopper og kar. Disse koppene tåler til og med oppvaskmaskin!

Og hvis du planlegger å lage julegavene selv i år, så er dette raske og gjennomførbare julegaver, som jeg tror mange vil sette pris på!

Alle2

Dette trenger du:

  • Kopper. Det er ubegrenset med kjedelige kopper på loppemarked og bruktbutikker til en billig penge.
  • Porselenstusjer, som man får på de fleste hobbybutikker.

FørSlik gjør du det:

  • Tørk grundig av koppene, fjern all smuss og støv. Dersom det er fettflekker på koppene vil ikke tusjen feste seg skikkelig.
  • Tegn akkurat det du vil på koppene. Dersom du har kopper med fat, kan det være fint å dekorere fatene i samme stil som koppen. Søk på nett etter inspirasjon og mønstre!Tegne

Prikker1TallerkenTips! Trekanter, prikker, streker og andre geometriske figurer er lette å tegne og gir fine mønstre på koppene dine.Trekanter

Girlander

  • Videre fremgangsmåte er avhengig av hvilke type tusjer du har brukt. Les bruksanvisningen på dine tusjer. Med de tusjene jeg brukte, skulle koppene få tørke i minst 4 timer før de ble varmet i ovnen.

Prikker2

  • Sett koppene inn i en kald ovn, og varm opp ovnen til 160 grader. Ta tiden fra ovnen er helt oppvarmet og la koppene stå i 90 minutter. Skru så av ovnen og la koppene kjøle seg ned i ovnen med ovnsdøren åpen.

Ovnen

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.