Balkonghage Del 2: Reddik, gulrot, plukksalat og spinat

Disse grønnsakene er veldig enkle å dyrke. Man trenger ikke forså og bruke plass inne på dem, frøene settes bare rett i jorden ute tidlig på våren. Jeg plantet mine i begynnelsen av april, i store potter og blomsterkasser. Fukt jorden godt og dekk over med plast slik at det holdes fuktig mens frøene spirer.

DSC_0557

Etter noen dager/uker begynner det å komme opp små spirer.

DSC_0536Plukksalat

DSC_0535Spinat

Reddik

Gulrot

Gulrotspirene var mye tregere enn de andre, var på et tidspunkt redd for at de ikke skulle komme opp i det hele tatt…

Når spirene har kommet opp skal plasten av, og man må sette pottene slik at spirene får så mye lys som mulig. Hold tilbake på gjødslingen til plantene er blitt litt større, de har mer enn nok i jorden enn så lenge, og det kan bli utbrudd av sopp og bakterier dersom vekstforholdende blir for gode.

Etter ca en måned fra såing så plantene slik ut:

DSC_0578

DSC_0579

DSC_0580

Gulrøttene hang fortsatt litt etter de andre, men det er visst sånn det skal være.

I slutten av mai, nesten to måneder etter såing, kunne jeg høste både reddiker, salat og spinat. Det gjorde seg veldig godt i matboksen i eksamensperioden! Utrolig herlig å kunne plukke med seg grønt (og rødt) fra egen balkong og bruke i maten.

DSC_0514

IMG_0546

DSC_0510

IMG_0543

Gulrøttene vokser seg store og sterke fortsatt.

DSC_0476

Selv om jeg begynte tidlig i vår med mine planter, tror jeg det fint skal gå ann å dyrke disse grønnsakene gjennom hele sommeren. Jeg har plantet ny runde med salat og spinat nå, og venter på at spirene skal komme opp. Hvis man sår jevnlig vil man også ha jevn tilgang på det grønne gullet. Gulrøttene er kanskje unntaket siden de bruker så lang tid på å modnes, men det er jo fortsatt noen varme måneder igjen!

 

 

 

One Comment on “Balkonghage Del 2: Reddik, gulrot, plukksalat og spinat

  1. Hei,
    Hvor har du kjøpt de hvite pottene/bøttene? De var geniale å så gulrøtter i!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.